VM i running target avgörs i tyska Suhl och Rickard Johansson fick en tung inledning när han inledde mästerskapet under lördagen med att skjuta 290 poäng. Efter den insatsen visste han att chansen till pallplats var i det närmaste obefintlig men målsättningen var att göra en starkt resultat under den andra dagen och på så vis bidra med ett bra lagresultat.

Kalixskytten inledde ”snabben” med finfina 99 poäng av 100 men han lyckades inte följa upp den kanonstarten utan istället kom två åttor i nästa tioskottsserie.

– Jag skulle bli ännu mer noggrann och skjuta säkra tio men det blev att jag sköt på utgång istället för att skjuta på ingång, säger han.

Han landade på 289 poäng och totalt 579 poäng vilket placerade honom på plats femton. Sverige hade läge på ett silver men lagkamraten Jesper Nyberg sköt en helbom i ett av de avslutande skotten.

– Då var vi två poäng från lagbronset så hade han inte skjutit i väggen hade det funnits chansen, säger Johansson.

Hur känns det nu?

– Jag har ju skjutit 585 i flera tävlingar i år och nu ligger jag sex poäng under. Det är ju inte katastrof men jag är ganska besviken.

Under måndagen väntar VM 50 meter blandade lopp och då skjuter skyttarna samtliga 60 skott under en och samma dag.

– Målsättningen är först och främst att göra ett bra lagresultat. Sedan får vi se hur långt det räcker individuellt. I dag har det varit ovanlig låga resultat. Det var synd att jag gjorde bort mig så under lördagen, hade jag lyckats skjuta som jag brukar göra den första dagen så hade det nog gått vägen.