Mikael Sandberg, Kalix MK, fick en drömstart i den första SM-deltävlingen i Super Nationell-klassen.

Han var snabbast i det första heatet och han var trea i det andra – men i slutet av den sista omgången kom smällen som sabbade chansen till en framskjuten placering.

– In i sista böjen får jag välja mellan att antingen att krocka ihop med en som kom ut ur jokerspåret eller gena lite över "curbsen" (sidomarkeringarna). Då väljer jag att gå lite hårdare på "curbsen" för att undvika en kollision, säger Mikael Sandberg, som då fick se både 4 Link-fästet och mellanaxeln gå av.

Artikelbild

| Bittert. Det blev ingen SM-succé för Mikael Sandberg i Arvika.

Efter det blev det en rejäl kamp mot klockan för att få bilen körduglig till semifinalen – och på sätt och vis så lyckades man.

Mikael Sandberg kunde rulla ut till startlinjen, men det höll inte hela vägen.

– Jag tog starten i tio meter, sen sa det "kaboom" och så flög det lite knutkors och grejer, säger Sandberg.

Det blev till slut en sjätteplats i den första SM-deltävlingen. Men med tanke på den inledande körningen hade det kunnat bli en mer framskjuten placering – om inte den där smällen hade kommit.

– Visst fan känns det riktigt träligt, speciellt när bilen gick förjävla bra. Men det känns skönt att komma hem med ett bevis på att det man har gjort i vinter har varit bra, säger han och blickar framåt:

– Det var lite stolpe ut men det kan hända alla. Upp till andraplatsen har jag nu fem poäng och upp till ettan har jag 13 poäng och det är fem deltävlingar kvar. Jag tror det kommer gå fint det här. Nu är det bara hem och ladda om och fara och testa lite till och sen är det nya tag i Strängnäs.

Mats Öhman, Älvsby MS, blev bästa norrbottning på en femteplats. Thomas Öhman, Älvsby MS, slutade nia, Lars Englund, Kalix MK, blev tolva och Dennis Bergström, Piteå MS, slutade på 15:e plats.