22-åringen från Arvidsjaur åkte in på andra plats såväl lördag som söndag och kan framförallt ta med sig den andra tävlingen.

Jesper var endast åtta hundradelar bakom segrande norrmannen Mathias Tefre och noterade snabbaste tiden i andra åket. Efter det första låg han fyra.

I lördagens tävling blev Jesper klart slagen av Filip Vennerström, stort löfte från Sundsvall, som vann med över sekunden.

Det var tionde gången Jesper noterade en pallplats och det är lätt tro att det kommer flera i vinter.

Norrbotten hade mera på gång i söndagens tävling. Hannes Grym från Storklinten slog till med ett suveränt förstaåk och ledde med nästan en halv sekund. Men i det andra tog det stopp - precis som det gjorde i första åket på lördagen.

Bland damerna blev det inga topplaceringar. Hemmaåkaren Rebecca Gunnarstedt noterade bästa resultatet med en 13:e-plats på lördag medan Sofie Gidlund, Kiruna, blev 17:e i söndagens tävling.

Noterbart är att Mica Nyberg-Ericsson, Gällivare och Moa Gabrielsson, Piteå, gjorde comeback efter skador. Moa lyckades bäst, blev 18:e på söndag.

Damtävlingarna dominerades av Charlotta Säfvenberg, Umeå-Holmsund. Hon vann klart båda dagarna och visade att hon verkligen vill ta sig tillbaka till landslaget.

Premiären kördes under utmärkta förhållanden och inte mindre än 16 nationer kom till start.