Två Piteåherrar till kvartsfinal i Falun

Att världssjuan Johan Häggström skulle ta sig vidare var föga förvånande. Däremot var det inte lika säkert att lagkamraten Martin Bergström skulle lyckas – men det gjorde han.

Johan Häggström, Piteå Elit.

Johan Häggström, Piteå Elit.

Foto: MATHIAS BERGELD

Längdskidåkning2020-02-08 12:51

Piteå Elits Johan Häggström hade inget problem att ta sig vidare från den klassiska sprintprologen i Falun.

Lilla Lappträsk-åkaren, som ligger sjua i världscupens sprintsammanställning, kvalade in till kvartsfinal med åttonde bästa tid.

– Det kändes bra, säger Johan Häggström till SVT Sport.

Piteå Elit-kamraten Martin Bergström, som tidigare i veckan talade om att det här var hans sista chans att visa framfötterna, ville inte vara sämre och gick även han vidare till kvartsfinal. 27-åringen, som tävlar i Piteås lagdräkt på grund av att han ingår i Sveriges nationella åkargrupp hade 28:e bästa tid och är därmed klar för kvartsfinal.

Snabbast var norrmannen Erik Valnes. Bästa svensk blev Calle Halfvarsson med sin sjätteplats.

Kalix SK:s Jens Andersson var långt från toppen och slutade 59:a i prologen.

Totalt gick sju svenska herrar vidare till kvartsfinalen som inleds 14.15. Calle Halfvarsson (6), Johan Häggström (8), Oskar Svensson (16), Teodor Peterson (20), comebackande Viktor Thorn (22), Piteås Martin Bergström (28) och Anton Persson (30).

Svenskarna som missade topp 30 som krävs för att få tävla vidare under lördageftermiddagen var alla från Sveriges nationella åkgrupp. Det handlar om Karl-Johan Westberg, Hugo Jacobsson, Gustaf Aflodal, Jens Andersson, Gustav Eriksson, Pontus Hermansson och Olof Jonsson.

Martin Bergström, Piteå Elit.
Martin Bergström, Piteå Elit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!