– Jag hade ju min sjukdom med dåliga blodvärden och var borta ganska länge från löpningen under våren. Men efter Stadsmaran har det känts bättre, säger Morjärvlöparen som då passade på att ”persa” vid Stockholm Marathon (2.53,09) och samtidigt plocka en meriterande sjundeplats i marathon-SM.

Till Niliterrängen kom hon med andra ord både laddad och taggad.

– Och det är ju ett jätteroligt lopp, en riktig…terrängtävling, med stigar och myrar, ganska branta stigningar, ett fint terränglopp, konstaterar Nilsson som mycket riktigt saknade konkurrens i damklassen.

– Jag sprang med Daniel Larsson och Johan Nordqvist (Nilivaara resp Lulekamraterna) till 15 kilometer och själv sedan, förklarar hon.

Tiden blev till slut 2.10,02 över 30-kilometersbanan, ett par minuter före draghjälpen och knappt 23 före närmaste kvinnliga löparen Disa Blomstrand, Gällivare.

I herrklassen slog Rivieralöparen Jens Nilsson till med årets första seger och även där verkar formen vara på gång. 2.02,43 var knappt fyra minuter snabbare än andraplacerade David Holmgren, Stil, och det efter ett lopp Nilsson långa sträckor sprang ensam.

– Ja, fram till 5-7 km hörde jag att det var folk bakom mig men sedan blev det tyst, bekräftar han och summerar säsongen så här långt.

– Jag sprang stadsmaran på en inte så bra tid, i trakten av 1.21, men Stockholm på 2.48,30 och det är bra för mig.

Några fler lopp är dock inte planerade för Jens Nilsson – än så länge.