Han är inne på nionde säsong som sportchef – eller general manager som rollen ändrades till i fjol – i Luleå Hockey, men till sommaren går Lars "Osten" Bergströms kontrakt ut.

Nu har parterna börjat blicka in i framtiden.

– Vi har påbörjat processen, det är väl i princip det vi har gjort. Jag hade semester förra veckan så – så det börjar väl nu så smått, säger vd:n Stefan Enbom till NSD.

Har ni haft nån första sittning?

– Nja. Vi träffas ju varje dag så det är klart att vi har en dialog om framtiden, men det har som varit körigt med allt annat. Vi har som mest fokuserat på här och nu och det som ska hända fram till jul med laget och annat. Så vi har påbörjat – men hans kontrakt går ju ut först sista juni. Det är ingen dunderpanik, men vi har sagt att vi ska försöka vara klar innan jul.

När Luleå Hockey ser in i det som komma skall finns det en hel del parametrar som måste vägas in.

– Det är både nu och på kort och lång sikt. Det är väl lite grann det föreningen är inne i nu och som jag funderar över och det vi resonerar om. Hur vi ska fortsätta att utveckla den sportsliga verksamheten nu och kanske de närmaste fem åren. Vad är nästa steg? säger Stefan Enbom och utvecklar:

– Vi tycker att vi har en väldigt positiv utveckling, inte minst när det gäller vår ungdoms- och juniorsatsning. Föreningen har hamnat i ett väldigt gynnsamt läge tycker vi, att vi känner att vi kan ha ett a-lag med 5-6 spelare i junioråldern. Det är mycket som känns bra men det gäller att inte tänka bara på nästa år utan året därpå och gärna nåt år framåt också. Vi vill gå från att vara bra till att vara bäst, det är det vi funderar väldigt mycket på – hur den sportsliga organisationen ska se ut för att klara det.

Vad Luleå Hockey och Lars "Osten" Bergström, 60, kommer att komma fram till i sina diskussioner återstår att se.

Men en sak är i alla fall säker: Klubben är nöjd med det arbete som sportchefen gör och de vill ha honom kvar i organisationen i många år till.

– "Osten" har gjort ett fantastiskt jobb under de här nio åren han har varit. Han har gjort det väldigt, väldigt bra. Sen är det alltid en fråga... "Osten" kommer ju att sluta, men frågan är när han gör det. Det är mer det. Han får kritik från en del håll men internt är vi väldigt nöjd med det jobb han har gjort, det är inget snack om det, säger Stefan Enbom innan han fortsätter:

– Sen får vi se när och var en växling blir – och i så fall: Den dagen han kliver av som sportchef, vad kommer han då ha för roll i föreningen? Vi har en förhoppning att "Osten" är kvar på nåt sätt och i nån roll tills han är 65. Så är det.