Det blev en femteplats för Linus Westman i årets andra SM-deltävling i rallycross i stora klassen supercar. Men Råneåföraren låg trea och vad hade hänt om han inte blivit snurrad av Eric Färén efter första varvet i finalen?

– Jag hade stått på pallen, det lovar jag. Jag hade grymt bra fart i finalen så en andra- eller tredjeplats hade jag fixat, säger Linus Westman.

Är du förbannad på Färén för det som hände?

– Det är en raceincident. Den här gången hade jag otur att jag blev vänd. Det är bara att bita i och se glad ut.

Westman startade tufft och optimistiskt i finalen i Strängnäs. Från sin fjärde position körde han förbi Eric Färén och var nära att ta även Sebastian Eriksson innan första kurvan.

I slutet av första varvet var Westman nära Sebastian Eriksson, men kom inte förbi. Och sedan kom påkörningen i början på andra varvet som förstörde kvällen. Eric Färén snurrade runt Westman som blev stående några sekunder. Färén diskades och Westman var hopplöst efter på sin femte position.

Kevin Eriksson vann finalen, precis som i premiären, och leder förstås totalt. Westman är femma i den tabellen.

Nästa deltävling är i Kalix den 17-18 juli. Den vill förstås Linus Westman köra, men han vet inte om han får ihop budgeten.

– Vi kämpar på fram till dan innan. Vi ger oss inte. Jag har inte klart det än, men jag hoppas att det blir av, säger Westman och fortsätter:

– Klart att det hade varit bättre om det hade blivit en pallplats i dag. Jag hade lite sponsorer på plats och har visat att farten finns när jag får till bilen.

Kalixföraren Fredrik Tiger hade, precis som i premiären för en månad sedan, problem med sin bil. Han bröt både sitt första och tredje kvalheat och kom inte till start i semifinalen.