Ställningen var efter en första- och en andraplats var vid deltävlingarna i Piteå och Kalix absolut jämn mellan de två förarna. I Skellefteå såg det inte mycket bättre ut: Westman var snabbast på tidsträningen, Tiger vann kvalkörningarna efter raden 1-1-7 mot Westmans 3-2-1.

– Han var ju klar för A-final redan efter två första kvalen medan jag inte var riktigt nöjd med andra, där jag höll bakom så gott jag kunde. Men en tanke fanns i bakhuvudet att det kanske var min tur till finalen, berättar Westman.

”Kanonstart”

Artikelbild

Väl i finalen fick han till en riktigt bra start – som återkallades sedan Älvsbyföraren Jens Lundkvist tjuvstartat.

– Men jag gjorde en ny kanonstart och tog ledningen direkt, säger Westman som sedan fick det tveksamma nöjet att jagas av Fredrik Tiger genom hela finalen.

– Jag försökte avvakta tills han tvingades ta alternativspåret (på tredje varvet) och satsade sedan på att göra ett riktigt kanonvarv så han inte hann jaga ikapp någonting innan jag själv gick ut, förklarar Westman som lyckades helt med sin målsättning och dessutom kompletterade med en lysande alternativspårkörning på fjärde varvet.

Tre delmål

Artikelbild

– Det bästa alternativspåret jag någonsin gjort på den banan. Så jag höll ledningen precis, konstaterar Linus Westman vilken likt Tiger körde på mönstrade däck sedan ett tidigare regnväder blött ner banan.

– Jag och Fredrik testade ett nytt regndäck som kanske passade mig och min bil bättre än hans, säger uppstickaren ödmjukt.

Segern innebär att Westman nu klarat två av säsongens tre delmål. Is-SM och Norrlandsveckan avprickade – kvarstår SM. Där Westman vid senaste deltävlingen också vann knappt före Tiger men fortfarande ligger efter (fem poäng) i totalsammanräkningen.

Final i Götene

Den mentala ställningen torde dock vara en annan…

– På så sätt har jag kanske ett litet övertag. Men han har ändå sina poäng, påpekar Linus Westman och avslutar:

– Men jag ser det inte som en omöjlighet att ta in det här. Den som har den bästa dagen vinner.

SM-serien återupptas efter sommaruppehållet med deltävling fem i Haninge den 17 augusti och avslutas med finalen i Götene i oktober.