Tävlingsdagen började knackligt för Linus Westman från Kalix. Under morgonens träning kraschade Westman under en omkörning med en norsk förare. Han vann första omgången – men sedan kom misstagen.

– Jag missade i starten i andra omgången och kom åt gasen istället för bromsen i en kurva. Ett riktigt nybörjarmisstag, säger Westman självkritiskt.

m/Bättre fäste i starten

Artikelbild

Trots missen krånglade han sig vidare till tredje omgången och vidare till A-final. Men starten fortsatte sätta djupa veck i Kalixförarens panna.

Hittade luckan till slut

– Vi fick sänka bakpartiet på bilen inför finalen, förklarar han och fortsätter:

– Så körde jag förra året och nu fick jag bättre fäste i starten.

Och i finalen gav det resultat. Han valde tidigt att positionera sig långt bak i startfältet och ”gjorde bort” alternativspåret redan på första varvet. Sedan började jakten på klubbkamraten Fredrik Tiger och Älvsbyföraren Thomas Öhman.

Hade en bra segerkänsla

Och på tredje varvet kom chansen. Öhman höll ut lite för mycket i andra kurvan – vilket Linus Westman utnyttjade och körde förbi. På slutvarvet stod det mellan Fredrik Tiger, som hade körning i alternativspåret kvar, och Westman.

– Då kände jag ”det här fixar jag”.

Vad betyder segern för dig just nu?

– En otrolig revansch efter en lång dag med mycket strul med bilen. Jag hade en uppåtgående kurva på tävlingen.

Hur laddar du för resten av Norrlandsveckan?

– Just nu tar jag en tävling i taget. Vi har haft det lite kärvt ekonomiskt och vi visste inte om vi kunde vara med här, men nu är det bara fortsätta, säger Linus Westman som firade med att hoppa på biltaket.

?Gustaf Nilsson