I helgen avgjordes finalen i rallycross–SM på Kinnekulle Ring och upplösningen i det avslutande finalheatet bjöd på dramatik av sällan skådat slag.

Inför det avslutande racet ledde Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna klassen Supernationell med sju poäng men Kalixföraren Linus Westman var ändå nära att köra hem guldet.

Under det tredje varvet, när Westman var i ledningen, stannade plötsligt Kalixförarens bil och klubbkompisen Fredrik Tiger som då låg tätt bakom körde sedan in Westman.

Artikelbild

– Den bara dog. Jag bromsade ihjäl den, säger Westman.

Snöpligt slut för Tiger

Innan Westman fått igång bilen hade Tiger passerat – och då var Tiger plötsligt den som hade SM–guldet.

Men Fredrik Tigers bil hade skadats i samband med kollisionen och Linus Westman var snart tillbaka i ledningen.

– Eftersom Daniel Wall låg fyra då så var guldet mitt, säger han.

Men det skulle ändras för kort efter att han återtagit ledningen så snurrade Fredrik Tiger vilket bland annat ledde till att Daniel Wall passerade.

Sedan hjälpte det inte att Westman avslutade på ett bländande sätt och körde in till en överlägsen seger i 2013 års sista heat. Eftersom Daniel Wall slutade tre så lade han beslag på totalsegern i klassen Supernationell, två poäng före Westman.

– Jag gjorde allt vad jag kunde. Jag vann tävlingen och hade hoppats att Wall skulle bli fyra men han slutade tre, säger han.

2011 slutade han tvåa i Supernationell 2400 och ifjol körde han hem SM–silvret i Supernationell.

Två medaljer till Älvsbyn

Det här blev tredje raka SM–silvret för den unge och så talangfulle föraren.

– Största målet var att vinna guldet och det räckte inte riktigt och lite besviken är jag. Men jag är ändå supernöjd med säsongen som helhet, säger Westman.

Fredrik Tiger slutade fyra.

– Han hade svårkörd bil efter kollisionen men jag fick ändå bevisa vem som är bäst i Norrbotten, säger Westman.

Det blev ytterligare två SM–silver till Norrbotten eftersom Viktor Johansson, Älvsbyns MS, lade beslag på silvret i Supernationell 2400. Sedan svarade Mats Öhman, Älvsbyns MS, för en mycket fin insats när han körde in på andra plats i klassen Supercar.