Just nu pågår arbetet för fullt med att knyta upp alla leverantörerna och uppdatera hemsidan Gröndals matupplevelser med betalningsfunktionerna som Sebastian behöver för att kunna sköta försäljningen. I mitten av oktober är tanken att köra igång.
Läs mer: Bjuder på matupplevelse med närodlat
– Jag kommer att ta köttet som finns i påsarna från Norrbottensgården och andra ställen och är även i kontakt med leverantörer av ekologiska grönsaker.
Tanken är att han och frun Emmas event- och cateringföretag Gröndals Matupplevelser ska sälja trerätterspåsar.
–Tanken var först att vi skulle ha veckokassar men det krävs så enormt mycket arbete för att komponera fem rätter för en matkasse. Kanske i framtiden att det blir så men inte just nu, säger Sebastian Gröndal.
–Trerätterspåsar blir ett komplement till cateringen som vi fortsätter med. Matkassarna som ska hålla hög kvalité kommer att köras ut var fjortonde dag i anslutning till helg. Det blir Flyttakuten som ska sköta utkörningarna
Alla som köper helgkassen deltar även i en utlottning där Sebastian själv är priset.
– Jag kommer åka hem till vinnaren och laga upp det som finns i matkassen utan kostnad, säger kocken.
Paret ska även starta upp en webbshop för att få möjlighet att sälja ännu mera produkter de kommer på framöver. Fortfarande har Sebastian kvar sitt vanliga kockarbete under veckan och jobbar med företaget övrig tid. Frun Emma Gröndal distanspluggar men hjälper till att utveckla idéer.
– Jag tycker allt gått bättre än förväntat och vi har hela tiden haft saker att göra. I september kunde vi ta ut vår första lön vilket kändes bra. Folk har varit väldigt positiva vilket har känts jättebra, säger Sebastian Gröndal.