Kö till Opalens stora tårtkalas

Opalen firar 50-års jubileum. I dag dukades en 50 meter lång tårta upp i gallerian och många lät sig väl smaka. "Det var jättegott med mycket grädde, som jag gillar", sa Mona Fahlgren.

MUMS. En glad Benjamin Bäcklund Veliz åt raskt upp sin tårtbit.

MUMS. En glad Benjamin Bäcklund Veliz åt raskt upp sin tårtbit.

Foto: Lena Tegström

BODEN2016-11-15 17:20

Hon kom precis från tandläkaren och tog sig en tårtbit innan hon gick tillbaka till jobbet.

– Jag kom bara in här. Det är ju jättetrevligt, sa Mona Fahlgren, som satt tillsammans i ett sällskap och mumsade jubileumstårta.

– Den är jättegod. Rikligt med grädde, sa Eliud Karlsson, som höll med Mona.

– Det ska ha gått åt 30 liter grädde, sa Ulf Holmström.

Något som verifierades av Opalens delägare Mikael Kraus.

– Ja, vi har använt trettio liter grädde från Norrmejerier.

Tårtan bestod dessutom av sockerkaksbotten, hallonsylt och glasskräm. Den var garnerad med blandströssel som Opalen tillverkat själv. Mikael Kraus berättade att de började baka bottnarna redan på onsdagen förra veckan och började fylla tårtan på lördagen.

– Vi har delat upp den i 60 gånger sex meter per kapsel.

En kapsel är lika med en bakform och de gjorde 14 sådana kapslar.

– Vi har fått sådan respons. Det är jätteroligt. Många har också frågat hur vi klarat att hålla igång verksamheten i 50 år. Tack vare en fantastisk personal så går det, svarade Mikael Kraus.

Läs mer: Opalen - familjeföretaget började som ett äventyr

Gunny Nyström hade läst om jubileet, men hade ändå glömt det och blev därför överraskad när hon klev in i Enter galleria strax före klockan tio på tisdagen.

– Jag tänkte att jag skulle ta mig en kopp kaffe och så fick jag se en lång, lång tårta. Den kunde jag inte gå förbi och jag fick den första tårtbiten. Den var väldigt god.

Hon tycker att det är hur kul som helst att Opalen ordnat det här 50-årsfirandet.

– Jätteroligt. De har ju en gång gjort en tårta på tio meter, men nu har de gjort en på 50 meter. Jag tycker att Opalen det senaste halvåret/året har utvecklats mycket. De har ju också gjort Bodenbakelsen. Den är god den också och smakar faktiskt portello, sa Gunny Nyström.

Hon konstaterar att det alltid sitter folk på Opalen och att kaféet har blivit ett vattenhål för en del av Bodens pensionärer.

Läs mer: När Bodenbakelsen blev utsedd

Firandet fortsätter i ytterligare tre dagar med olika erbjudanden och avslutas på fredag med After Work och frossa i Beatlesmusik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om