LÄS MER:Pojke försvunnen i Haparanda

Polisen är särskilt intresserad av området Salmis/Vuono, men man letar i hela Haparanda kommun.

– Vi fortsätter med flera patruller, bland annat med hundförare. Helikopter ska också ansluta. Det är vad som händer i nuläget, sedan tittar vi efter vilka övriga resurser som eventuellt ska ansluta, säger Liv Fahlén från polisens regionledningscentral.

Artikelbild

Missing people ska vara redo att samla folk för en sökinsats om de kallas in. Även hemvärnet ska vara aktuellt, enligt polisen.

Polisens insatsledare ber Haparandaborna om hjälp med att kolla igenom sina uthus.

– Även om man har gjort det tidigare är det bra att göra igen, fyller Liv Fahlén i.

Uppdatering, 12.08:

Artikelbild

Polisen är ute med patruller och flyger med helikopter över Haparanda. Under eftermiddagen har hemvärnet kallats in för att hjälpa till i letandet efter pojken.

Polisen har under dagen fått in nya tips. Det nya fokusområdet i sökinsatsen är nu Nikkala.

– Eller egentligen allt från Nikkala till Haparanda, säger Liv Fahlén från polisen.

Vid 11-tiden sågs polisbilar i Salmis som alltså fortfarande också söks igenom.

Uppdatering, 12.24:

Tipsen på var Francis kan befinna sig kommer in eftersom. Norrbottens Media har varit i kontakt med en boende i Salmis som påstår sig ha hittat jeans i ett skogsparti, där polisen nu fortsätter att söka.

Uppdatering, 15.10:

Hemvärnet söker efter pojken i området mellan Nikkala och Salmis. Polisen har riktat in sig på det området och Norrbottens Media var på plats när hundförare undersökte skogspartiet i Salmis där man har hittat misstänkta jeansen. Polisen har däremot inte bekräftat att jeansen tillhör Francis och det ska ha funnits många andra kläder i närheten av byxfyndet, säger polismannen på plats.

Uppdatering kl 17.50

Polisen kommer under kvällen och natten att ta hjälp av såväl Försvarsmakten samt frivilliga organisationen Missing People för att fortsätta eftersöket med oförändrad styrka.

Francis Nurkkala Magno har varit försvunnen sedan lunchtid i fredags. Francis är 15 år och är ungefär 180 centimeter lång, väger cirka 70 kilo och har mörkt hår. Han ska senast ha haft ljusblå jeans och en ljusblå vindjacka på sig och bär på en svart datorväska.

Polisen är fortsatt mycket intresserade av allmänhetens hjälp. Tips och iakttagelse lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller i akuta fall 112.