För ett par veckor sedan fick Elsa Öhman hem två böter på sin avställda skoter som skulle ha varit felparkerad i Malmö, som NSD har rapporterat om tidigare. Men nu kan hon pusta ut.

– Jag har fått ett brev av Transportstyrelsen där de ber om ursäkt och böterna är rivna. Jag höll nästan på att börja skratta, säger hon.

Det som tidigare var ett mysterium som Transportstyrelsen inte hade något säkert svar på har nu klarats upp. Elsa Öhmans dotter Eva Taavo har varit i kontakt med Transportstyrelsen

Artikelbild

– Deras förklaring att det mest troligt är en utlandsregistrerad bil med en skylt som är lik de svenska som parkeringsvakten har tagit fel på, säger hon.

I brevet från Transportstyrelsen står det: "Hej, Elsa. Vi har varit i kontakt med polismyndigheten i Malmö angående felparkeringsavgifterna som är utfärdade på din snöskoters registreringsnummer. Polismyndigheten har makulerat alla tre böterna, det innebär att du inte ska betala och att du kan kasta räkningarna. Vi naturligtvis dig om ursäkt för det besvär som du har fått i och med detta"

Böterna revs efter att de kontaktade polisen i Malmö. Rekommendationen från Transportstyrelsen var att Elsa Öhman skulle betala böterna i väntan på att polisen skulle riva böterna för att sen få tillbaka pengarna. Men nu är hon nöjd över att hon aldrig öppnade plånboken.

– Jag sa ju att jag aldrig tänkte betala. Och det har jag stått fast vid, säger hon.

De senaste veckorna har hennes skotermysterium uppmärksammats av flera medier. Utöver lokalmedierna har bland annat Metro och Sveriges Radio Malmöhus ringt och intervjuat henne.

– Det är klart man har blivit lite kändis. Folk har pratat med mig på Konsum och när jag ringde till vårdcentralen för att boka en tid svarade de: "Jasså är det du med skotern?", säger hon.

Nu är lättnaden stor.

– Det är skönt att jag slipper sitta på Hinseberg. Jag hade ju tid att sitta där och pensionen hade ju kommit, säger hon.

Trots att humorn har funnits med hela tiden så har turerna varit påfrestande, berättar hon. Dottern Eva Taavo, som har skött de administrativa problemen, har också märkt det.

– Nog har hon tänkt på det. Det har märkts att hon har grubblat. Men nu sa hon att hon ska hänga ursäkten från Transportsstyrelsen på väggen.

Ska ni fira med en skotertur till Malmö?

– Nej, knappast det är lite för långt mamma. Annars skulle hon gärna åka, säger Eva Taavo.