Under flera år var Niklas Granström en av Sveriges främsta motocrossförare.
31-åringen från Kalix tillhörde toppskiktet i SM, i ett flertal internationella tävlingar och dessutom fick han köra ett par VM-deltävlingar.
I oktober 2006 tackade Granström för sig som elitåkare och valde istället att satsa på den civila karriären.
"Finns ett visst sug"
Men nu blir det en återkomst på tävlingsbanan igen.
- Det stämmer att det blir så. Jag kommer att köra i Nordcupen i Luleå nu till helgen, säger 31-åringen till NSD och förklarar att comebacken egentligen inte är något han funderat över en längre tid.
Och det mesta talar för att comebacken i helgen blir en engångsföreteelse.
- Jag ska vara i Kalix på semester och när vi åkte upp från Stockholm packade jag med motorcykeln, vattenskotern och golfklubborna. Det finns ett visst sug att få köra lite cross igen.
Granström erkänner att formen kanske inte är på absoluta toppen.
- Jag har kanske kört en sex-sju gånger totalt sedan jag slutade. Jag var ute och tränade i går (läs tisdag) och nu har jag ont i hela kroppen. Och det är väl kanske det som blir jobbigast på tävlingen i helgen. Farten har jag i mig, det är väl mest orken jag är orolig över, förklarar han.
Bra koll på länets förare
Trots att Granström har bott i Stockholm sedan han slutade sin aktiva karriär har han fortfarande bra koll på motocrossen i sitt hemlän.
Bland annat hjälper han Bodenföraren Per Nyberg, både sportsligt och ekonomiskt.
- Det är lite synd att både Per och Mats Jonsson är skadade och inte kan köra i helgen. Men då hade jag inte haft en chans. Å andra sidan finns det oerhört många duktiga åkare som håller hög klass, så jag lär nog få det kämpigt. Men jag siktar i alla fall på att vinna, sedan får vi se hur långt det räcker. Men när man väl är på banan kommer nog hornen fram, säger Granström.