Sedan drygt två år tillbaka har Ronnie Lundströmer från Övertorneå tävlat i Formel Renault.

Den förre gokartföraren har haft en del framgång under sina säsonger.

Men det mesta handlar ändå om en hel del motgångar.

Och då inte främst av det sportsliga slaget.

För att tävla i Europaeliten med Formelbil är ingen bilig verksamhet. Det är något som Lundströmer också har fått erfara.

Varje säsong är en kamp för att få tag på sponsorpengar som kan finansiera deltävlingarna som körs på stora banor i Tyskland, Holland och Belgien.

- Det har löst sig till de två första deltävlingarna, förklarar Lundströmer och fortsätter:

- Men vi jobbar hela tiden för att hitta sponsorer. Nu är det klart att jag kommer köra i helgen i tyska Oschersleben. Sedan ska vi jobba vidare på att försöka säkra resten av säsongen.

Tröttnar du aldrig på det ständiga arbetet med att få ihop ekonomin?

- Nog blir man trött ibland. Men när man väl är ute och en tävling får man ett så stort sug att man orkar jaga pengar en gång till. Förhoppningsvis kan det lösa sig något bra inom kort.

Och bristen på pengar har inneburit att Lundströmer inte har kunnat träna så mycket som han hade velat och behövt.

Har tappat i kvalheaten
Det har i sin tur inneburit att de två första tävlingarna, på Hockenheim och Nürburgring, har gått sådär.

- Det har varit kvalen som förstört båda helgerna. Dåliga kval innebar en dålig startposition i finalerna. När man får starta långt bak och det är tungt att ta sig upp genom fältet när det är så många bilar med, säger Lundströmer och fortsätter:

- Orsaken till de dåliga kvalen är väl mest att jag har kört så himla lite i år. Jag har bara kört ett test. Och det tar alltid tid innan allting sitter som det ska. Jag har exempelvis inte lärt mig riktigt hur man får ut maz ur däcken. Däcken är som bäst på andra-tredje varvet, och då måste man kunna satsa allt på just de varven och det har jag haft svårt med.

Dessutom är konkurrensen i den nordeuropeiska Formel Reanult.-serien stenhård.

- Det har nog aldrig varit så hård konkurrens i klassen som i år. Det är nästan 40 bilar med.

Du har inga planer på att flytta söderut för att underlätta för dig när det gäller både träning och sponsorer?

- Nog har det funnits tankar. Men jag har ju ett par kollegor som kommer från södra Sverige, och de har exakt samma problem som mig. Så det är inte säkert att det blir lättare bara för man bor där. Även om jag skulle bo nära Mantorp, där teamet har bilen, är det inte gratis att träna, säger Lundströmer, som ändå är hoppfull inför både helgens tävling och resten av säsongen.

- Det är jag. Det måste man vara. Och det har jag lärt mig att vara.