Under SM-deltävlingen i Piteå i lördags var Kalix MK-föraren Fredrik Tiger, 39, tillbaka där han vill vara - högst upp på prispallen.

Anledningen: Problemen med bilen som han hade haft tidigare under säsongen var åtgärdade och då höll den också genom alla lopp.

När första deltävlingen i rallycrossens Norrlandsvecka i går avgjordes visade både 39-åringen och bilen att racet i lördags inte var någon engångsföreteelse.

Under kvalet tog han i den tyngsta klassen (Supernationell) hem de två första heaten efter att ha haft ledningen från start till mål.

- Än så länge har det gått riktigt bra och det finns inget att klaga på. Jag har haft bra starter och maskinen har flutit på, säger Fredrik Tiger.

Gjorde banan själv
Fast veteranen har en liten fördel: Det är inte bara hans hemmabana, han har också varit med och lagt den nya bansträckningen.

- Jo, fast jag har inte kört på den och platån blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Och det är en sak att designa den och en annan att åka.

Trots dominansen var faktiskt 39-åringen illa ute i det första heatet - han hamnade utanför banan efter att ha missat i sitt "eget" hopp.

- Jag eldade på lite för hårt. Men det var bara att rycka handbromsen, peta i ettan och gå på det igen.

Klubbkamraten Linus Westman var inte helt nöjd efter det första heatet men trots det låg han tvåa totalt inför det sista kvalheatet och han hade då också ett bra läge att ta sig till A-final.

I mellanklassen (2400) var Piteåföraren Jonas Ökvist på väg mot final. Han hade bästa tid i den tredje omgången men en tappad skärm gav honom en teknisk flagg och han blev diskkvalificerad i det heatet. Tävlingen var ännu inte avgjord vid tidningens pressläggning. Läs mer i fredagens tidning.