Tidigare i veckan kunde NSD berätta om den 20-årige racingtalangen Philip Morin från Luleå, som i helgen skulle få debutera i Sveriges största motormästerskap, STCC.

Hur det gick?

Jodå, riktigt bra.

Redan under fredagens kval slog Morin till och blev trea och fyra i de två heaten – och det efter att bara ha hunnit provköra den nya bilden en kort stund.

Under lördagens första heat visade Morin klass direkt – och tog en överraskande tredjeplats.

– Jag hade gett mig fan på att jag skulle ta tredjeplatsen och minst vara på pallen. Då kände jag att jag inte kunde göra någon besviken så det var bara att pusha på, säger Morin till SVT.

– När jag kom igång var jag riktigt snabb så jag känner att vi borde ha varit etta och tvåa med vårt team. Jag är lite besviken att vi inte tog etta och tvåa, säger Morin, som mellan de två STCC-heaten passade på att ta hem segern i sin ordinarie klass, Porsche Carrera Cup.

LÄS MER: En karriär som går i toppfart

Segern innebar att Morin ligger kvar som totaltvåa inför den avslutande tävlingen på Knutstorp om tre veckor.

– Det har rullat på väldigt bra, säger Philip Morin efter segern i Porscheracet.

Därefter var det dags för andra och sista STCC-loppet för dagen.

Morin hade startposition långt bak i fältet, men svarade för en fenomenal körning under loppet, vilket fick den stora publiken på Solvalla att jubla av förtjusning.

Luleåföraren körde om rutinerade förare som Rickard Göransson och Robert Dahlgren, och låg inför de sista fyra varven på en andraplats.

Då kom regnet – och Morin fick sladd.

Till slut blev han femma i mål.

Efter loppet blev han hyllad av sina konkurrenter.

– Han kör fantastiskt bra, säger fyrfaldige STCC-mästaren Rickard Göransson till SVT.

Pappa Henrik Morin var också nöjd.

– Det har gått för bra för att vara sant. Det har gått över förväntan hela helgen. Han åker med stort självförtroende, säger han till SVT.

Även TV-kanalens expert Jonas Kruse var imponerad över 20-åringens framfart.

– Det är alltså rutinerade världsförare han kör om. Det är imponerande. Han är i ett flow som gör att allt går hans väg, säger Kruse i SVT.