Vi har tidigare berättat om att Elin Näslund från Gällivare är en av huvudpersonerna i kommande säsong av "Ensam mamma söker" och nu står det klart vilka de sju killarna är som ska försöka vinna hennes hjärta.

Mattias Uusitalo från Jarhois utanför Pajala är enda manliga deltagaren norr om Gävle och han bestämde sig för att söka till tv-programmet efter att ha sett Elin Näslunds presentation.

– I och med att man bor som man bor känner jag ju till typ allihopa och när jag såg det där var hon ju någon som jag inte kände till. Jag skickade in en ansökan och tänkte att det fick bära eller brista, berättar han.

Artikelbild

| Elin Näslunds friare i "Ensam mamma söker". Bakre raden från vänster: Andreas Ehnlund, Mattias Uusitalo, Robin Sundvall. Främre raden från vänster: Marcus Svanberg, Josef Geilani, Joel Foghelin, Markus Mattila.

I somras spelades programmet in och den 22 januari är det premiär på TV3.

– Jag måste kanske ha en skämskudde när jag tittar men det kommer nog bra. Allt beror väl på hur jag blir vinklad i tv, klippningen är i deras händer, säger Mattias Uusitalo.

LÄS MER:

Gällivaretjej populär bland killarna i tv

Artikelbild

| Elin Näslund.

Hon söker kärleken i tv: "Något som lockat"

Mattias Uusitalo berättar att han varit singel sedan 2012 och förhoppningen att hitta kärleken i Elin Näslund väckte lusten till ett förhållande.

Artikelbild

| Mattias Uusitalo i "Ensam mamma söker"

– Jag har nog inte riktigt engagerat mig tidigare. Ju längre tiden gick efter att jag blev singel desto mer bekväm blev jag i ungkarlslivet. Det gick att göra vad jag vill, när man vill, hur man vill och vars man vill. Men när den här chansen dök upp tänkte jag att det kunde vara kul att testa på att dejta i tv överlag.

Hade du försprång som norrbottning?

Artikelbild

| Elin Näslund, Theodora Larsson, Jessica Andersson, Camilla Backman.

– Det var nog både ock. Jag bor ju närmast men eftersom vi kommer från samma kultur var det ju svårt att veta om hon ville testa sina vingar någon annanstans.

Hur beskriver du upplevelsen?

– Ovant något fruktansvärt. Att dejta i tv, framför en massa tv-kameror tillsammans med andra killar som är där för samma sak – det är inte en situation du är i dagligen direkt, säger Mattias Uusitalo.

Hur var det då?

– Det var kul. Det var både starkt, förväntansfullt och nervöst.

Hur var det att dejta inför tv-kameror?

– Det var fruktansvärt, ingen vardaglig situation direkt. Det är ju inte som att gå på krogen och ragga eller nätdejta eller så. Det går nog inte ens att förklara för någon som inte varit med om något liknande.

Var det jobbigt?

– På sätt och vis var det väl det, jag kan inte sticka under stol med det. Men nu har jag provat det också, det finns saker som jag borde ha ogjort och saker jag borde ha gjort – men det är ju gammalt nu.