Tiger håller sig som vanligt kall men det är knappast roligt att tappa en storledning över två deltävlingar, på grund av mer eller mindre onödiga omständigheter. Eländet började redan i Piteå, där ekipaget svartflaggades efter en tight omkörning direkt vid A-finalstarten. Den historien gav en automatisk sjätteplats och nio förlorade poäng, åtminstone som Tiger ser det.
- Skulle vunnit den tävlingen annars, säger han utan omsvep.
Regn och lera
I Skellefteå handlade problemen om regn och lera. Första kvalet fick man bryta efter en krock med Christoffer Johansson, Umeå.
- Han snurrade framför mig och jag hann inte väja utan träffade så att bärarmen gick av. Det var ju rätt lerigt, säger Fredrik Tiger ironiskt under en paus i just biltvättandet.
"Ett jävulskt fäste"
Till andra heatet kom man med grovskurna däck, inte riktigt rätt för regnet som återkom vid starten, och klarade "bara" andra plats (efter Urban Bergström, Finnskoga).
- På tionde tid, det räckte inte långt.
Inför tredje var det så dags att plocka fram de finskurna däcken.
- Då var allt som vanligt, jag hade ett djävulskt fäste, fick en klockren start och åkte ifrån alla. Dessutom med snabbaste tiden, säger Tiger.
Men de föregående missarna tvingade honom att ställa sig i B-final. Det gick visserligen helt enligt plan, med seger före hemmaföraren Ola Stenwall, men slet för mycket på däcken.
- Visste ju att de började vara trötta men ville ha varma däck i A-finalen och chansade, säger Tiger.
Att man hade lyckade däck bevisades ännu en gång när BMWn var först in i kurvan - från andra startled (!) - men de höll inte långt.
- Efter två varv gick däcken varma, det blev som att köra på is, säger Tiger som ändå lyckades hålla Kvarnvingarnas Mikael Thiman bakom sig - till sista varvet.
- Väntade med alternativet till dess och då gick han förbi. Det kanske skulle gått om jag tagit det på näst sista i stället men det är ju lätt att vara efterklok.
Thiman upp i ledning
Nu leder Thiman serien med spännande två poäng inför finalen i Arvika den 11 september.
- Men vi har ändå allt i egna händer, vinner vi där är det klart, påminner Tiger och tillägger:
- Fast blir vi tvåa och han trea är det värre...då räcker inte poängen. Men jag älskar banan hos Team Westom så det kommer att bli riktigt bra.
Jonas Ökvist, Piteå, hade bara en seriepoäng innan lördagen men tog sig till A-final i 2400 och en utmärkt tredjeplats. Klubbkollegan Roger Ignberg körde också han in på tredje plats, i 2150.