21-åringen Karlsson kör i team med Andreas Sandberg. Men Sandberg skrotade sin S40 med en våldsam krasch i velodromen redan under andra super nationell-kvalets första varv. Vänster främre hjulnav bröts sönder, hjulet lossnade och utan styrförmåga stack bilen i tangentens riktning.
- Det vart som tvärstopp i räcket, säger Sandberg. Han är trots en öm nacke vid gott humör.
- Förmodligen någon gammal skada på navet. Men vi har en månad på oss till nästa SM-tävling (finalen i Arvika), det är den jag siktar på.
Därmed vilade ansvaret för stallets ära på Karlssons axlar. En last hon inte hade några problem med - tvärtom. Tre raka kvalframgångar kröntes med en n-ä-s-t-a-n lika perfekt final.
- Starten blev inte som jag tänkt mig. Hade ju tagit starterna i alla tre kvalen men nu blev det lite trångt, säger hon.
Trängd i sitt innerspår kom hon ut ur första kurvan som tredje-fjärde bil och valde att ta alternativspåret direkt.
- Tänkte att de får åka ihop sig lite och så får man jaga...
Det slutade efter ett par tacksamma misstag av konkurrenterna med att bara klubbkompisen Sebastian Söderfjäll återstod att plocka under sista varvet. Och han hade alternativet kvar.
"En burnout i starten"
- Hade ju tänkt leda från start till mål men det gick inte...fast det kändes riktigt bra i dag, säger hon med eftertryck och ler.
Att inte ha tagit samtliga dagens starter behöver hon knappast skämmas för. Inte ens Fredrik Tiger, i övrigt i en klass för sig, mäktade med den saken. Precis som Alexandra Karlsson vann han samtliga sina kval efter ledning från start till mål men väl i hetluften gick det värre.
- Det blev som fel, en burnout i starten så jag var inte alls med, säger Tiger och rycker på axlarna.
Han fortsätter:
- Men jag kom ju på rakan...
Där blev det dock trångt igen. Först ut ur kurvan var Kalixföraren Linus Westman men Tiger återställde ordningen direkt.
- Bilen går så förbaskat bra och sedan funkade väl chauffören hyfsat bra idag också, en bra kombination, säger han med ett skratt.
"Det har gått lite för lätt"
I det här fältet ska å andra sidan ingen kunna rå på Tigers vassa BMW. Men räcker den också i Arvika den 11 september?
- Det har gått lite för lätt på sistone så man har blivit smånonchalant. Det är jag själv som ska tända till mer och det kommer jag att göra, konstaterar Tiger som faktiskt har möjligheten att ge sig själv en SM-guldmedalj på födelsedagen. Bara en sådan sak.
Jonas Öqvist hade efter två andraplatser bra utgångsläge inför 2400-finalen - men bröt redan på andra varvet efter en punktering i startkurvan.
- Var ett hål i banan precis där och det lyckades man ju träffa. Tyckte jag hade slagläge där men då måste man ju ha luft i hjulet, säger Piteåföraren som haft minst lika mycket otur i SM-serien.
- Tekniska problem, en svartflagg och så vattenplaningen hemma i Piteå. Till SM-finalen åker jag bara för att besegra en sak: djävulskapet, och för att visa att jag kan köra fort om det bara funkar, sammanfattar han.