Det kan nämligen inte bli jämnare än efter Kanonrundans nio sträckor på och runt motorstadion vid Rödberget. Johansson låg inför avslutningen på folkracebanan en sekund efter västerbottensföraren Krister Etting - men tog in.

En sekund.

- Skapligt, det hade ju bara varit enstaka sekunder hit och dit mellan mig, Etting och Ström (Härnösandsföraren Tommy Ström) genom hela tävlingen, berättar Peter Johansson.

Artikelbild

| Peter Johansson var snabbast av alla vid rallyseriens säsongsavslutning.

Ström slutade dock sex sekunder långsammare än de två toppkonkurrenterna, båda i mål på totalt 33,04.

- Men jag hade kört snabbare på första sträckan (också den över folkracebanan) och vann därmed tävlingen, förklarar Johansson som lyckades balansera fart och säkerhet ända till den luriga sista målgången på banan.

- Man ska inte ta i så man driver ut där, då stannar det och så far tiden iväg.

Peter Johansson kunde dock inte konkurrera med Etting om DM-totalsegern.

- Nej, jag missade ju flera tävlingar i början. Hade plockat isär och fick inte mina nya grejer, däribland växellådan, i tid.

Därmed återstår en bra morot inför nästa säsong för Johansson som tagit flera DM-silver men aldrig segrat.

- Javisst. Det är alltid roligt att få köra hela serien, särskilt när man har någon att kampas med, säger han med riktning Etting - som dock är ett osäkert kort nästa säsong, efter 13 år i hetluften.

En annan förare som kunde känna sig nöjd var Thomas Lahti. Efter summeringen visade sig hemmaföraren inte bara snabbast i Volvoklassen utan också hyfsat nära topptrion i 2WD-A och elva sekunder före DM-segrande klubbkollegan Lars Johansson.

- Men jag kan inte vara nöjd. Hade ju fyra raka mästerskap i Volvoklassen, påpekar Lahti som nu stannade på tredje plats och förklarar:

- Det gäller att köra fort och vara kvar på vägen. Jag har två avåkningar i år.

Totaltvåa bland Volvoförarna blev Piteås Brage Lundmark. Som av en händelse är det nu också de tre som slåss om bronsplatsen i Sverigeserien, med final den 10 september i Eskilstuna.

- Lasse ligger femma, vi är fyra och Brage trea. Vi har två poäng upp till Brage så går vi i mål före är det grönt, avslutar Lahti.