Olle Lindström segrade i Kanonrundan sex år i följd under 1960-talet medan Björn Waldegård kanske är världens mest meriterade rallybilist någonsin. I lördags satt de bakom ratten i varsin Volvo för att köra två banvarv på gamla AF 1-området och det hade lockat en ganska stor publik.
Björn Waldegård avverkade sina två varv som i fornstora dagar och han har, sina 65 år till trots aldrig riktigt slutat köra rally. Snart väntar en tävling i England för honom. Olle Lindström däremot kände väl av litet ringrost under sin första runda.
- Absolut. Det är på grusvägarna prestationerna kommer fram. Jag sladdade alldeles för mycket där men under mitt andra varv gick det betydligt bättre, tyckte Olle. Då gick det undan och det är jätteroligt. Det rycker i foten trots att jag är långt över pensionsåldern.
Björn Waldegård instämde.
- Skitkul, sade han spontant. Jag har aldrig tävlat i en Volvo. Det gäller att vara litet fingerfärdig. Man behöver ingen bil i 700 000 kronors klassen. Man kan ha kul ändå.
Nu korades det förstås ingen segrare de två exmästarna emellan. Det behövdes inte, det var två vinnare vi i publiken fick se.