Rallysporten har det lite tungt just nu. Vikande intresse från förarhåll har gjort att flera tävlingar runt om i landet fått ställas in, och även de norrbottniska arrangörerna märker av den bistra trenden.

Därför försöker Luleå MS nu med ett nytt grepp: Rallytävling - bland helgshopparna på Storhedens industriområde.

- Vi kommer att köra en sträcka på Biltemas parkering på söndag. Den är inte särskilt lång, kanske 4-500 meter, men det blir förhoppningsvis roligt, säger Örjan Larsson från arrangörsstaben.

Förhoppningen är att en del av alla dem som är ute och handlar ska hypnotiseras av motorljudet och titta förbi - och kanske fastna för sporten.

- Förhoppningsvis kan vi locka någon ny till motorsporten, säger Larsson.

Sträckan på Storheden är en del av Grusslinganrallyt, som också körs på Näverbergets motorstadion och kring Ersnäs. Arrangörerna räknar med 25-35 startande och hoppas att den återupplivade tävlingen ska kunna göra succé i comebacken.

- Jag tror att det var tio sedan det här rallyt kördes sist, förhoppningsvis kan vi locka lite folk, säger Larsson, som tror på hemmaförarna Lars-Erik Henriksson - med en Peugot i ekonomiklassen - och Tommy Jakobsson med sin trimmade Honda.

- De brukar vara med i toppen och hemmaförarna brukar alltid köra bra.