Totalt är 34 förare från olika delar av landet anmälda till tävlingen som inte bara blir SM:ets nordligaste utan också är den första backtävlingen med SM-status i Brännabergsbacken någonsin.
En som definitivt inte lär lätta på gasen i onödan är regerande svenske mästaren i supernationella klassen för rallycrossbilar med motorvolym upp till 2400cc, Robert Niemi från Kalix:
- Jag siktar på att behålla titeln, och då är förstås alla poäng viktiga.
Efter de två första deltävlingarna i Tidaholm ligger han tvåa poängmässigt efter Conny Pettersson från Västerås som också är anmäld till Överkalix.
Tuffa tag mellan nord och syd
- Men Johan Risström från Kalix blir också farlig, tippar Niemi.
Spänning lär inte heller saknas i helgens fyra övriga klasser. Inte minst i supernationella klassen för rallycrossbilar utan begränsningar, där poängligan just nu toppas av två förare från Gästrike RT och SMK Hälsinge - men där Fredrik Tiger, Kalix MK, tros ha goda chanser att rubba ordningen.
- Han har alltid åkt fort i Överkalix, så de andra förarna kommer garanterat att få det svettigt, säger Robert Niemi.
Agneta Vennberg för arrangerande Överkalix Motorklubb håller med om att det lär bli en fartfylld helg:
- En del av förarna söderifrån har varit lite sura för att de måste resa så långt, vilket fått förarna norrifrån att reagera. Det kan kanske leda till att det blir lite extra tufft på banan.