Sedan tidigare finns en bana för motorsporten karting i Vuollerim.

Men enligt ledaren Tommy Sundgren i Vuollerims Motorförening räcker det inte riktigt till.

- Banan vi har nu är 625 meter lång, och den är i kortaste laget. Vi ligger ju längst bort och vi har resonerat som så här att för att vi ska få hit folk måste vi vara ett snäpp bättre än alla andra. Så därför har vi bestämt att vi ska förlänga banan, förklarar han.

Redan förra året började därför Sundgren och de andra medlemmarna i Vuollerim att planera för en utbyggnad av banan.

Redan nu är arbetet i full gång.

Förutom att den befintliga banan ska förlängas med drygt 400 meter håller föreningen på att uppföra nya byggnader.

- Vi kommer bygga ett besiktningshus och så ska vi sätta övervåning på klubbstugan. Hela anläggningen blir nog inte klart i år. Men det mesta kommer vara klart i höst, berättar Sundgren, som också förklarar att klubben satsar på att bli en handikappanpassad bana.

- Vi har tänkt att vi ska få med oss alla. Redan i fjol sökte vi pengar för att bygga en handikappanpassad bil. Sedan har vi gått vidare och sökt medel för att vi ska kunna bygga ännu fler bilar som ska vara anpassade till rörelsehindrade barn, ungdomar och vuxna

Stora pengar
Hela ombyggnaden av banan kommer kosta runt 1,6 miljoner kronor där den största delen av summan kommer från Allmänna Arvsfonden.

Tommy Sundgren tror att den nya banan kommer bli ett rejält lyft för föreningen.

- Visserligen har vi inte så många som tävlar, men vi är fortfarande ganska nya i det här. Men vi har ett 50-tal som har licens. Första stora tävlingen som kommer att köras på den nya banan blir Norrlandscupen i karting den 13 augusti.

Men Tommy Sundgren har lite större mål än så på sikt.

- Vi siktar på att få arrangera ett SM häruppe, säger han.

Hur långt fram i tiden ligger det?

- Det är svårt att säga. Men vi kommer kanske kunna söka kring 2014.

Dessutom har Sundgren en annan tanke med den nya banan.

- Vi har pratat med Jokkmokks Skidklubb om att anordna rullskidstävlingar på banan. Vi har lämnat över en skrivelse till dem och de verkar tycka att det låter intressant.